maandag 11 januari 2010

THE FINAL GIG

Nog eens eentje voor de fellow-Nederlandstaligen onder u, met twee motherfuckers van concerttips (die je uiteraard volledig naast je neer kan leggen, maar lees toch gerust verder...)!



Dikste aanrader mijns inziens is het optreden van Nurse With Wound in het STUK in Leuven. NWW bestaat al sinds 1978, en bestaat sinds 1981 alleen nog uit Steven Stapleton. In de afgelopen dertig jaar heeft hij een aantal avant-gardistische en industrial platen gemaakt die algemeen aanzien worden als regelrechte classics. In Leuven zal hij integraal Soliloquy for Lilith spelen. Die driedubbele LP was een geluidsexperiment die Stapleton en z'n vrouw opnamen door simpelweg te bewegen in de nabijheid van hun effectpedalen. Verwacht je trouwens ook maar aan fantastische visuals. Absoluut niet te missen...

Cruisin' for a bruisin' komt niet vanop Soliloquy for Lilith, maar ik wou het toch absoluut kwijt aangezien er een van m'n favoriete muziekmomenten allertijden aan vast hangt. JD Twitch van Optimo die dit om vijf uur 's morgens draait naar het einde van een feestje toe, op een boot langs een Brussels kanaal, en iedereen die spontaan begint te juichen... Faut le faire!


Ze zijn goed bezig bij STUK, want ook de tweede tip gaat langs in Leuven. Nu zaterdag speelt Noah Lennox aka Panda Bear (één derde van het fantastische Animal Collective) daar heel uitzonderlijk live... Voor wie niet in de buurt van Leuven woont, niet getreurd, want op zondag speelt mr Panda ook in De Kreun in Kortrijk (da wor bjiestig!). Wie Panda Bear nog niet kent, moet zeker Person Pitch uit 2007 eens beluisteren. Dromerige vocalen, repititieve electronica & wondermooie melodieën... Sowieso een van dé platen van het afgelopen decennium.

2 opmerkingen:

  1. o ja, en dan nog dit: als panda bear op 16 februari in het STUK speelt, zitten wij in amsterdam, toch?

    je mag anders met mij mee naar de kreun in my hometown Kortrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 16 januari hé jonas, jammer genoeg... En kweet niet of ik op tijd terug ga zijn van parijs voor 't optreden in de kreun. Life's hard.

    BeantwoordenVerwijderen